Headhunting Stockholm

Vi hittar drömkandidaten till drömjobbet |

Headhunting

VI ÄR LEDANDE INOM HEADHUNTING I SVERIGE

Att hitta rätt personal till viktiga och ansvarsfulla poster i företag är en mycket viktig, men långt ifrån lätt uppgift. Det är därför många företag i dag anlitar experter på headhunting för att träffa rätt och inte dra på sig kostnader och andra problem på arbetsplatsen som man riskerar att få dras med i åratal.

Vi är ett ledande företag när det gäller headhunting. Genom åren har vi hjälpt ett stort antal företag att hitta personal till viktiga positioner i företagsorganisationer.

Detta gör vi genom noggrann analys, sökbara databaser och detaljerad kravspecifikationer.

Att bli headhuntad – en dröm för många

Att inte behöva leta bland jobbannonser och bli headhuntad är en dröm för många ambitiösa personer på arbetsmarknaden. Att sitta och vänta på att jobberbjudanden dyker upp är dock ingen större idé – rådet är att jobba aktivt om man hoppas bli headhuntad. Här följer några tips för dig som arbetssökande som drömmer om att få ett samtal från en headhunter.

  • Ett bra tips är göra sig synlig i nätverk, som exempelvis Linkedin. Var noga med hur du presenterar dig själv och vad marknaden är intresserad av i dag. Jämför med andra personers profiler och fråga gärna vad de tycker om din, det är ett bra sätt att få en bild av hur din profil fungerar.
  • Bygg ett nätverk. Se till att ha en bra relation med kunder, leverantörer och gamla kollegor som vet vad dina styrkor är. Fokusera på de kontakter som vet vad du går för och som du kan ha nytta av.
  • Gör ett bra jobb. En självklarhet kan tyckas, men nätverkande, både på nätet och i ”verkliga livet” räcker inte långt om du inte visar framfötterna på arbetsmarknaden. Ta initiativ, visa att du inte är rädd för att ta på dig nya uppdrag och bidra med sådant som är utanför ditt ansvarsområde är saker som gör att du kan få en headhunters ögon på dig.
  • Viktigast är förstås att kontakta oss, vi är Sverigeledande när det gäller headhunting. Vi kan ge dig ovärderlig tillgång till ett stort antal företag som är i behov av kompetent personal – det kanske är just du?

 

Fyra tips inför en jobbintervju:

  1. Fundera på vad du har presterat tidigare och hur du kan lyfta fram det på ett så bra sätt som möjligt. Se till att inte vara för allmän i beskrivningarna, då kan det vara svårt både för oss och potentiella arbetsgivare att få en bra bild av dina egenskaper på jobbet.
  2. Tänk igenom vad du kan bidra med på företaget där du vill jobba. Vilka styrkor har du och vad är du mindre bra på? Svagheterna är ofta en baksida av styrkorna.
  3. Läs på ordentligt om företaget som du är kandidat för. Vid de flesta tillfällen vet du vilket företag det handlar om när du har fått en intervju.
  4. Innan intervjun är klar, se till att kolla upp tidsplanen och vad nästa steg är. Då vet du när det kan vara aktuellt med återkoppling och när det kan vara läge att höra av dig till oss igen.

Välkomna att kontakta oss. Om du finns i vår databas för kandidater ökar dina chanser att få drömjobbet!

 

Våra headhunters kan hjälpa dig att hitta duktiga medarbetare!